Sommarfrallor

Doften av nybakta frallor som avnjutes på altanen till frukost känns lite lyxigt.
Här kommer ett enkelt recept som kräver minimal arbetsinsats.



Ca 14 frallor

1/2 pkt jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
Ca 11-12 dl rågsikt
Lite vetemjöl

Rör ut jästen i 5 dl kallt vatten i en bunke.
Tillsätt honung, olivolja, salt och rågsikt. Blanda ihop degen som skall vara kladdig.
Täck bunken med en handduk och låt stå i kylen över natten.
På morgonen sätter du ugnen på 200 - 225 grader.
Ta fram degen och häll ut den på ett mjölat bakbord, knåda
inte!
Häll över lite vetemjöl och skär i bitar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ca 20 minuter. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0