Små men ruskigt goda!
Världens godaste mini biskvier
Ca 30 st
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa två äggvitor till ett pösigt skum.
Riv 400 gram mandelmassa och vänd ner i de vispade äggvitorna.
Gör ca 30 klickar, stora som femkronor på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Dra av pappret från plåten & låt bottnarna svalna.
Fyllningen
Blanda ihop;
100 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 äggula
4 msk lemon curd
Vänd bottnarna upp & ner & bre på fyllningen på undersidan.
Frys bottnarna med fyllningen i ca 20 minuter.
Smält ca 150 gram vit choklad över vattenbad.
Ta ut bottnarna från frysen & doppa sidan med fyllning i chokladen.
Låt sedan biskvierna stelna i kylen.
Perfekta att frysa & ta fram när det vankas fika, är godast då de är lite kalla.
Vilket busenkelt recept! Kanske måste prova. Har själv en variant jag gjorde häromdagen. Ska lägga upp de receptet! Kul att du hittat till min/vår blogg, alltid kul med nya besökare och kommentarer!
De ser så goda ut, kommer att baka dessa. Tack för att du delar med dig :)
Ser så gott ut! Och vilka frestande bilder!
/Ann-Britt
ja visst är koppen fin? :) OJOJOJ dom biskvierna såg RIKTIGT goda ut! det receptet ska jag testa nån dag.
Testade receptet nyss, bottnarna svalnar, men skippade citron och tog två msk kakao istället! super! :)